Mark moet het goed maken met Saskia, of Jen

Al een paar maanden op televisie, deze reclame voor Google’s browser Chrome. Een klassiek verhaal: jongen (Mark Kuiper) ontmoet meisje (Saskia Rekers), meisje en jongen krijgen wat met elkaar, jongen werkt te hard, meisje maakt het uit en jongen probeert haar op een stalkerige bijzondere manier terug te krijgen.

Ik vond het vooral aardig dat Mark en Saskia in Utrecht wonen. Zo zien we duidelijk dat Mark zo ongeveer het hele centrum van de stad af loopt om zijn liefje terug te krijgen. Hij wijst zelfs een bankje in het Wilhelminapark (dat gek genoeg op de kaart in de Herenstraat staat) aan als de plek waar het mis ging. Op het einde van de commercial hoop je dat ze in ieder geval nog ergens iets gaan drinken. In de Winkel van Sinkel bijvoorbeeld, of op het Ledig Erf. Ergens waar Saskia genoeg ruimte heeft om er snel vandoor te rennen.

Maar wat blijkt, Mark en Saskia leiden een dubbelleven! Mark woont ook in Engeland, en heet daar Mark Potter, terwijl Saskia als Jen Erin Moore door het leven gaat. En ze wonen niet in Utrecht, maar in Halifax, West Yorkshire.  Okee, Mark heeft een andere avatar, en hun dates waren bij een andere kebabtent en in een draaimolen in plaats van een achtbaan, maar het zijn toch echt dezelfde mensen. Mark gaat naar hetzelfde kantoor, en ze rennen samen dezelfde roltrap op.

Maar het wordt nog gekker. Ook Mark en Saskia/Jen hebben nog een dubbelleven. In Como, Wisconsin wel te verstaan. En weer heeft Mark een andere avatar. Maar er zijn meer verschillen aan de andere kant van de grote plas. Die taco tent in Wisconsin, een andere rollercoaster, een cubicle in plaats van een gewoon bureau, maar ook grappige foto’s en grote reizen naar Italië. De Amerikaanse versie van de commercial is dan ook dertig seconden langer. De Amerikaanse Mark trakteert zijn Jen dan wel weer op een zuinig kopje koffie in plaats van op een drankje.

Al met al heeft Mark in drie landen iets goed te maken. Je kunt de drie video’s via deze link tegelijk afspelen.

22. maart 2013 by Martijn
Categories: weblog | Tags: , , | Reacties uitgeschakeld voor Mark moet het goed maken met Saskia, of Jen